Bioportal

Thursday, August 29, 2013

Salata cu taietei chinezesti si creveti

O sa va prezint 2 retete de salate simple si foarte gustoase. Prima este aceasta salata cu taietei chinezesti si creveti pe care eu am descoperit-o intr-un restaurant, insa creveti nu erau prajiti in tigaie iar mie personal nu mi-au placut.....prin urmare, i-am prajit un pic :)
 
Ingrediente:
200 g creveti prefierti congelati sau proaspeti;
50 ml vin alb;
1 ardei verde iute;
1-2 catei de usturoi;
1 morcov;
1 ardei rosu kapia;
150 g salata mixta;
150 g taietei chinezesti;
sare, piper (dupa gust);
ulei masline (dupa gust);
lamaie (dupa gust).

Mod de preparare:
Intr-o oala punem apa la fiert pentru taietei, cu putina sare si o lingurita de ulei. Pana cand apa da in clocot, pregatim creveti. Punem o tigaie pe foc cu 2 linguri de ulei la incins. Daca am luat creveti congelati si i-am lasat sa se descongeleze, ii aruncam pur si simplu in tigaie, daca i-am luat proaspeti prefierti (nedecorticati), ii decorticam inainte sa ne apucam de preparat. Asadar, cand uleiul s-a incins in tigaie punem creveti la prajit, adaugam ardeiul iute taiat marunt, putina sare, piper, punem si usturoiul si adaugam vinul. Lasam sa se evapore alcoolul si cand sunt putin rumeniti ii luam de pe foc.
Cand apa a dat in clocot, adaugam taietei si ii lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj.

salata de creveti
In momentul cand avem taietei fierti si creveti prajiti, ne apucam de asamblarea salatei. Punem taietei, adaugam salata mixta, morcovul taiat fasii, ardeiul kapia taiat fasii sau cubulete si asezonam cu sare, piper, lamaie si ulei dupa gust.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment