200 g biscuiti digestivi
75 g unt moale
250 g mascarpone (1 cutie)
4 pahare mici de iaurt
150 g zahar
3 oua
2 tablete ciocolata
100 ml frisca lichida
o lingura amidon/sau faina
Mod de preparare
Biscuitii se faramiteaza si se amesteca cu untul topit.Punem amestecul intr-o forma rotunda cu pereti detasabili sau fara, se taseaza cu un pahar si se da la rece.
Pentru crema se amesteca iaurturile bine scurse cu mascarpone, se adauga ouale, unul cate unul, zaharul, amidonul sau faina. Ciocolata se topeste cu frisca lichida si apoi se toarna peste amestecul de iaurt.
Se amesteca totul bine si se toarna in forma scoasa de la frigider. Se lasa la cuptor in jur de 50-60 de min, in functie de temperatura cuptorului dvs.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se da la frigider pentru 12 ore.
Nu sunt mare amatoare de ciocolata, insa in combinatia asta cu mascarpone, as fi dispusa s-o gust. Multumesc pentru reteta!
ReplyDeleteMerita, Ana! Spor la gatit!
Delete