Bioportal

Thursday, July 18, 2013

TIRAMISU

Am facut reteta aceasta in ultimii 2 ani foarte des. Este o reteta buna de tiramisu dupa vreo 2 incercari nereusite de la inceputul prepararii ei. Si credeti-ma, n-am dat gres cu ea in fata nimanui.
In reteta aceasta am adaugat si frisca, daca nu aveti, nu trebuie neaparat sa o adaugati, iese buna si fara.



Ingrediente:

400 g  piscoturi;
250 g zahar;
8 galbenusuri;
500 g mascarpone;
2 cani de ness;
2-3 linguri de coniac;
100 ml frisca lichida;
esenta de vanilie;
2 plicuri de zahar vanilinat;
2 linguri cacao pt ornat.

Mod de preparare:
Este foarte important sa scoatem ingredientele pentru crema mascarpone inainte de a ne apuca de preparat - mai exact mascarpone si cele 8 oua -  trebuie sa aiba temperatura camerei altfel s-ar putea sa ni se taie crema.
Ar fi bine sa le scoatem cu vreo ora-doua inainte sa ne apucam de prajitura.
Acum, cu ingredientele avute la temperature camerei, pregatim crema. Se separa albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul unui mixer batem galbenusurile spuma. Adaugam treptat zaharul, zaharul vanilinat si mixam pana se topeste.
Dupa care, adaugam crema mascarpone insa dupa ce i-am scurs zerul din interiorul cutii, iar cu ajutorul unui tel, o amestecam cu galbenusurile, adaugam coniacul, esenta de vanilie si frisca batuta spuma. Crema o dam la rece pana pregatim piscoturile.
Se pregatesc 2 cani de ness, inmuiem piscoturile in ness si le asezam in tava. Formam primul stat de piscoturi si adaugam jumatate din cantitatea de crema.
Dupa ce s-a adaugat crema, mai punem un strat de piscoturi inmuiate in ness.
Punem si restul de crema si cernem, cu ajutorul unei site, cacao pe toata suprafata prajiturii.
Prajitura se da la rece ( la frigider) pentru cateva ore, dupa care o putem servi.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment