Bioportal

Wednesday, July 17, 2013

Spaghete bolognese



Din cand in cand o masa in stil italian nu strica! Si daca sunt paste, sunt rapide si simple de facut. Spaghete bolognese, aici prezentata, este reteta mea preferata dintre toate variantele care exista si pe care le-am incercat.


Ingrediente pentru 2-3 portii
300 g spaghette
1 ceapa
1 morcov
2 catei de usturoi
300 g carne tocata amestec (porc si vita)
100 g pasta de tomate
2 linguri ulei de masline
150 ml vin rosu
Cateva frunze de busuioc sau busuioc uscat
Cateva frunze de oregano sau oregano uscat
Sare, piper, boia de ardei dulce

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in cele doua linguri de ulei cu adaos de cateva linguri de apa pana se inmoaie bine. Se adauga morcovul dat pe razatoare, care ii da dulceata si gust sosului. Dupa ce au fiert vreo 10 min se pune carnea tocata si se lasa si ea la calit. Se sareaza, se pipereaza dupa gust, se presara boiaua de ardei dulce, se adauga vinul si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic pentru inca 10-15 minute.
Cand carnea a fiert aproape complet se dilueaza pasta de rosii si se toarna peste carne. Se condimenteaza cu oregano si busuioc dupa gust si se mai fierbe pentru 5 minute.
Pastele fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, puse in momentul in care apa a clocotit bine.
Spaghetele bolognese se servesc calde, cu sau fara parmezan ras deasupra si ornate cu busuioc.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment