Aceasta este o reteta foarte simpla, extrem de simpla, pot sa spun, luata din cartea lui Jamie Oliver. Important este sa avem in casa foi de lasagna, daca vrem sa respectam reteta lui. Insa se pot inlocui si cu alte paste. Doar ca eu am vrut sa-i respect intocmai reteta ca sa-mi pot da seama de gustul preparatelor lui. Si da, a fost pe gustul meu.
Ingrediente:
1 pachet foi de lasagna
150 g parmezan + 50 g pentru decor
2 galbenusuri
3 linguri ulei de masline
sare
piper
busuioc
coaja si zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Puneti o oala cu apa la fiert. Luati foile de lasagna, puneti unele peste altele pe un tocator si le taiati in fasii subtiri pe lungime.Cand apa da in clocot se adauga fasiile de lasagna cu un praf de sare si se lasa sa fiarba.
Luati 2 oua si separati albusul de galbenus. Puneti galbenusurile intr-un castron si adaugati 3 linguri de ulei de masline extravirgin si un praf generos de sare si piper. Dati parmezanul prin razatoare si adaugati-l peste galbenusuri impreuna cu zeama si coaja de lamaie.Pastrati cateva frunze de busuioc pentru decor, restul il tocati marunt si-l adaugati in castron.
Cand pastele au fiert se scurg intr-o strecuratoare, fara sa aruncati toata apa in care au fiert si le adaugati repede peste amestecul obtinut. Se amesteca si se mai adauga doua trei linguri din apa in care au fiert pentru a se subtia sosul. Pastele proaspete absorb apa in mod constant, asa ca e bine sa fie mai apos decat ar trebui, pentru ca la masa sa fie perfect. De preferat, ar fi sa le mancati cand sunt calde. La sfarsit se mai poate adauga, sare, piper si parmezan daca mai este necesar. Dupa ce le-ati potrivit la gust, se adauga frunzele de busuioc pt decor si parmezan ras.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment