Bioportal

Thursday, July 11, 2013

Creveti cu sos de lamaie si usturoi pe pat de orez cu parmezan


Vreti sa pregatiti pentru la cina ceva delicios dar si cu putine calorii? Atunci, va propun o solutie: creveti prajiti rapid, cu sos de lamaie si usturoi serviti pe un pat de  orez cremos cu parmezan. Daca preferati, puteti inlocui orezul cu paste.
 
Ingrediente pentru 2-3 portii
creveti decorticati 200 g
2 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
125 g mix de orez basmati cu orez salbatic
40 g unt
50 g parmezan
sare, piper alb
sucul de la jumatate de lamaie
patrunjel verde 2 linguri

Mod de preparare
Orezul se caleste in 40 g de unt, se adauga 300 ml apa, se fierbe totul 5 min apoi se acopera vasul si se continua fierberea 20 min. Se condimenteaza cu sare si piper alb, iar la sfarsit se adauga parmezanul ras.
Amestecati si pastrati la cald.
Incingeti intr-o tigaie, pe foc mediu, uleiul de masline (simplu sau cu aroma de usturoi si ardei iuti). Puneti crevetii, spalati si stersi de apa.

Presarati un pic de sare si de piper, lasati unul-doua minute si intoarceti crevetii pe partea cealalta. Adaugati usturoiul pisat. Mai lasati un minut si opriti focul. Adaugati sucul de lamaie, diluat cu o lingura de apa, si patrunjelul taiat marunt.
Amestecati usor. Serviti imediat crevetii pe un pat de orez cu parmezan.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment