Ingrediente:
pentru aluat:
50 g unt moale;
125 g faina;
un galbenus;
50 g zahar;
o lingurita praf de copt;
o lingura lapte.
pentru umplutura:
600g branza de vaci;
200g stafide (optional);
o lingura esenta rom;
o lingura esenta de vanilie
6 oua;
100 g zahar;
2 linguri rase faina;
coaja unei lamai;
praf de sare.
pentru uns tava : 20 g unt
Mod de preparare:
Punem stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom, daca optam pentru stafide daca nu, esenta de rom o adaugam in umplutura.
Pentru aluat, batem bine untul cu ajutorul unui mixer, apoi se amesteca cu galbenusul, zaharul, faina, praful de copt si laptele. Se framanta 5-7 minute, se formeaza o bila si o dam la rece pentru 2 ore.
Dupa cele 2 ore, se intinde aluatul si se aseara intr-o forma rotunda unsa cu unt.
Pentru umplutura, galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce obtinem o crema spumoasa, adaugam faina, coaja de lamaie (esenta de rom daca nu folosim stafide), esenta de vanilie si branza de vaci scursa bine inainte. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu restul compozitiei. Punem si stafidele scurse si rasturnam compozitia in tava cu aluatul intins.
Lasam prajitura in jur de 60 - 70 de minute la cuptor, la o temperatura de 180 grade.
Dupa ce s-a facut, se lasa in tava sa se raceasca si este gata de servit.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment