Bioportal

Friday, July 26, 2013

Rulouri de vinete si cascaval

V-ati intrebat vreodata ce sa mai faceti din vinete? Eu eram obisnuita cu salata de vinete, dar am descoperit ca vinetele sunt gustoase si altfel gatite. De exemplu, lasagna cu vinete si mozzarella, foarte buna reteta.Iar astazi, am incercat rulourile cu vinete si cascaval, care sunt foarte gustoase si usor de facut. Este o reteta simpla iar umplutura poate varia in functie de ce avem noi prin frigider, importanta este vanata si cascavalul. Indiferent cu ce le umplem sunt extraordinar de bune.

Ingrediente pentru 3 portii:
1 vanata mare
6 felii de cascaval
busuioc proaspat
10 feli subtiri de bacon
2-3 rosii
50 g cascaval ras
sare
piper
boia dulce sau iute
ulei de masline

Mod de preparare:
Taiem vanata pe lungime in felii de 6-8 mm grosime.
Intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei de masline le prajim pe ambele fete si le scoatem pe o farfurie.
Putem sa punem feliile de vanata si pe grill, eu am facut 3 pe grill, 3 in tigaie.  

6 felii de bacon se pun in tigaie sa se rumeneasca putin, fara ulei.
Pe feliile de vanata asezam feliile de bacon prajite, peste ele feliile de cascaval. Tocam cateva frunze de busuioc, presaram deasupra impreuna cu sare, piper si boia, apoi le rulam.
Le mai infasuram (optional) in cate o felie subtire de bacon si le asezam intr-un vas pe un pat de rosii taiate cuburi.

Decoram cu cate o felie de rosie deasupra. Infigem cate o scobitoare in fiecare rulou si radem deasupra cascaval.
Dam la cuptor la foc mare 220C, pentru 15 minute.
Se servesc calde.

Pofta buna!

1 comment:

  1. Foarte buna reteta! O fac la ocaziile speciale si este foarte laudata.

    ReplyDelete