Ingrediente
pentru aproximativ 16-17 briose mari
Este foarte important ca toate ingredientele sa fie masurate cu borcanul de iaurt.
1 iaurt 150 ml
1 borcan ulei
1 ½ borcan zahar
2 plicuri zahar vanilinat
3 oua
100 gr nuci taiate
1-2 mere
5 gr scortisoara, puteti pune mai mult, in functie de preferinta
3 borcane cu faina
1 plic praf de copt
Mod de preparare
Se mixeaza iaurtul, uleiul, zaharul si zaharul vanilinat pana se topeste zaharul. Apoi se adauga cele 3 oua, pe rand, mixand dupa fiecare. Se amesteca praful de copt cu faina si se adauga la compozitie continuandu-se mixarea. Se curate merele de coaja si cotor, se taie cubulete, apoi se amesteca cu nucile taiate si cu scortisoara. Se adauga merele la compozitia de briose si se amesteca cu o lingura. Luam formele de briose (eu am folosit forme de silicon, daca aveti alt fel de forme le puteti unge cu putin ulei pentru a impiedica lipirea ) si le umplem pe trei sferturi, iar deasupra putem presara cateva nuci taiate in bucati mai mari.
Se pot servi cu zahar pudra sau cu scortisoara.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment