Bioportal

Wednesday, February 6, 2013

Cheesecake cu lamaie si capsuni

Ingrediente
Blat:
150 gr piscoturi
125 gr unt
50 gr zahar
100 ml lapte

Crema
250 gr ricotta
250 gr mascarpone
250 gr frisca
9 gr gelatina praf / 12 gr gelatina foi
4 linguri apa
6 linguri zahar
1/2 lamaie (doar sucul)
2 plicuri zahar vanilat
150 gr capsuni/mure/zmeura/fragi/etc

Pentru decor: ciocolata rasa

Preparare:
Mixam piscoturile cu untul moale, laptele si zaharul.Aseazam mixul obtinut intr-un cerc de tort si il presam foarte bine cu o lingura.Punem blatul la frigider cat timp pregatim crema.
Pentru crema, mixam ricotta impreuna cu mascarpone, zaharul, zaharul vanilat. Dupa ce sunt complet omogenizate, adaugam sucul de lamaie si amestecam. Punem la inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece pt 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 1-2 minute sa se raceasca. Adaugam gelatina in crema de lamaie, amestecam, iar la sfarsit adaugam cremei de lamaie, frisca mixata bine.Intindem 3/4 din crema peste blat dupa care adaugam fructele (eu am ales sa l fac cu capsuni) si le impingem usor in crema. Adaugam restul cremei ramase si  o intindem pe intreaga suprafata a tortului. Lasam tortul la rece pentru 2-3 ore, il ornam cu putina ciocolata rasa si capsuni si il servim.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment