Bioportal

Wednesday, February 13, 2013

Ciorba de cartofi cu afumatura

Ingrediente
400 g afumatura (kaizer ori costite; eu am mers pe prima varianta)
1 ceapa alba
2 morcovi
¼ telina
5 cartofi potriviti
400 g smantana grasa
2 galbenusuri
1 lingura tarhon in otet (scursa de zeama) ori 2 lingurite tarhon uscat
sare, piper boabe
Mod de preparare
Pentru inceput, curatam legumele, tocam ceapa marunt, morcovii si telina cubulete. 

Taiem afumatura in fasiute ori cubulete. Toate astea le punem impreuna la fiert in 2.5 l apa.
Cand morcovii sunt aproape fierti, adaugam cartofii taiati cubulete, sare si piper boabe dupa gust. Cu vreo 5 minute inainte sa fie gata si cartofii, adaugam tarhonul tocat si putin otet, daca vreti. Intr-un bol amestecam smantana grasa cu 2 galbenusuri, apoi adaugam cu un polonic zeama direct din oala, amestecand cu grija, aproximativ 3 polonice. Se adauga smantana in oala, o amestecam si oprim focul. 
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment