Bioportal

Friday, January 11, 2013

Paste cu somon afumat si rosii cherry

Paste cu somon afumat si rosii cherry

Ingrediente

100g somon afumat
o ceapă mică, eu am folosit ceapa rosie;
200g roşii cherry;
100ml vin alb, sec
usturoi, busuioc – optional;
sare, piper;
ulei de măsline sau un cubulet de unt
350g paste

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa si si se pune la calit in untul topit sau in 2 linguri de ulei de masline. Se pot adauga si 2 catei de usturoi, pentru cine prefera aroma. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga vinul si se da focul mare pentru a se evapora. Se taie rosiile in jumatati si se adauga peste ceapa. Se rupe somonul in bucati nici mari, nici mici si se adauga in tigaie, se amesteca si se mai lasa 2-3 minute pe foc. La sfarsit se pune sare, piper si optional busuioc. Intre timp, se fierb pastele. Am adaugat in sos cateva linguri din apa in care am fiert pastele, aproximativ 3-4 linguri. Se strecoara pastele si se pun peste sos, amestecand cu grija pentru ca somonul se rupe foarte usor.


Pofta buna!


No comments:

Post a Comment