Bioportal

Saturday, January 19, 2013

Pui cu mere si gutui

Ingrediente

1 piept de pui
1 mar
1 gutuie
2 linguri unt
2 linguri ulei
1 lingura zahar
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lamaie
1 catel de usturoi
sare, piper

Mod de preparare

Se spala bine pieptul de pui, se curata de pielite si se taie fasiute sau cubulete. Se curata usturoiul si se taie in feliute. Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie, se adauga usturoiul cand uleiul este incins, se lasa aproximativ 2 minute, apoi se adauga puiul. Se condimenteaza cu sare si piper, iar spre final se adauga zeama de la o jumatate de lamaie  Separat, intr-o alta tigaie, se topesc 2 linguri de unt si se pun marul si gutuia taiate feliute. Spre sfarsit, peste legume se pune o lingura de zahar. Se ia un vas termorezistent, se pune puiul cu tot cu sos, deasupra se pun feliutele de mar si gutuie, se adauga 1 lingurita de scortisoara si se baga la cuptorul incins la 180C pentru 40-50 minute.


No comments:

Post a Comment