Ingrediente
5 albusuri mari
10 linguri zahar pudra
un praf de sare
o lingura zeama de lamaie
2 plicuri zahar vanilinat
1 lingura de amidon de porumb
Mod de preparare
Intr-un vas se pun albusurile la temperatura camerei si se bat spuma cu praful de sare. Zaharul (plus zaharul vanilat) se adauga treptat continuandu-se mixarea pana se obtine o spuma tare. Se poate testa cu o lingura cu care se ia din compozitie si se rastoarna. Daca spuma de ou nu se deslipeste de lingura sa pice inseamna ca este suficient batuta.Se adauga apoi zeama de lamaie si se incorporeaza si amidonul omogenizandu-se bine. Compozitia se toarna in diverse forme cu spritul sau lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt dupa care se da la cuptorul incins, la foc mic 150-160C pentru 30-35 de minute.
Atunci cand sunt gata bezelele vor fi usor rumenite si incep sa crape la suprafata. Daca aveti de copt mai multe se va tine compozitia la rece pana in momentul coacerii. Dupa ce s-au racit, bezelele se scot cu atentie dupa hartia de copt pentru ca sunt foarte casante.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment