Bioportal

Friday, January 25, 2013

Piure de banane si pere cu crema de lamaie


Ingrediente
2 banane
2 pere
50 ml miere albine
100 ml lapte sau smantana
1 plic zahar vanilinat
1 strop esenta vanilie
½ lamaie
4 linguri mari zahar
4 oua
75 grame migdale


Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri, deoarece pentru crema cu lamaie avem nevoie numai de galbenusuri. Acestea se freaca spuma la robot cu zaharul si vanilia. Se rade coaja de la lamaie si se pune in crema. Crema se pune la bain marine si se freaca continuu timp de 10-12 minute minute. Cand este gata si oul s-a coagulat bine, se pune zeama de la jumatatea de lamaie si laptele sau smantana. Aveti grija, crema trebuie sa fie mai usoara decat piureul de fructe, la montarea preparatului.
Perele se curata de seminte, bananele de coaja. Daca nu le faceti piure imediat, atunci stoarceti zeama de lamaie peste ele, sa se pastreze albe, sa nu se oxideze. Puneti-le la robot si faceti piureul. Adaugati mierea de albine si lapte (daca este nevoie, cat sa subtiati piureul de banane si pere, maxim 3-4 linguri), iar la sfarsit migdalele trecute prin blender.
Intr-o cupa sau pahar puneti piureul de fructe, iar deasupra turnati crema de lamaie. Ornati cu migdale si menta(eu am folosit menta maruntita).

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment