Ma tot gandeam ce sa-i mai fac copilului meu de mancare. Si cred ca, toti ne punem intrebarea aceasta, ce sa mai gatim. S-atunci mi-a venit ideea aceasta de rulouri de pui cu legume. Si fara sa ma inspir de nicaieri, am trecut la prepararea lor. Iar rezultatul a fost unul foarte, foarte bun!
Ingrediente:
1 caserola piept de pui feliat
2 morcovi
1 dovlecel
1 ardei kapia
1 cartof
2-4 catei de usturoi
sare
piper
boia dulce
unt/ulei
Optional:
oregano, cimbru
Pentru decor:
cascaval
marar
patrunjel
Preparare:
Prima oara spalam legumele. Curatam cartoful de coaja si-l taiem bastonase, procedam la fel cu ardeiul si morcovul. De preferat ar fi sa taiati pe din doua morcovul, ardeiul si dovlecelul pentru a incapea pe pieptul de pui feliat. Dovlecelul dupa ce-l curatam de coaja ii scoatem semintele si-l taiem bastonase.
Dupa ce am taiat toate legumele, le punem intr-o tigaie incinsa cu un cubulet ( o lingurita) de unt, condimentam cu sare, piper, oregano si le calim pana prind o culoare usor aurie. Cand sunt aproape gata, aruncam 2 graunti de usturoi tocati marunt. Usturoiul este optional, se poate elimina.
Cand legumele sunt gata, luam cateva betisoare si incepem sa rulam pieptul de pui.
Ne folosim de scobitori pentru a sustine pieptul de pui rulat.
Dupa ce le asezam in tava, adaugam apa ( cat sa acopere fundul tavii pentru a nu se prinde si arde), oregano, cimbru, putin ulei iar pe fiecare rulou asezam putin unt deasupra si le introducem in cuptor pentru 30-35 min la 220 grade.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment