Bioportal

Wednesday, January 16, 2013

Rulouri de pui cu legume

Rulouri de pui cu legume
Ma tot gandeam ce sa-i mai fac copilului meu de mancare. Si cred ca, toti ne punem intrebarea aceasta, ce sa mai gatim. S-atunci mi-a venit ideea aceasta de rulouri de pui cu legume. Si fara sa ma inspir de nicaieri, am trecut la prepararea lor. Iar rezultatul a fost unul foarte, foarte bun!

Ingrediente:
1 caserola piept de pui feliat
2 morcovi
1 dovlecel
1 ardei kapia
1 cartof
2-4 catei de usturoi
sare
piper
boia dulce
unt/ulei

Optional:
oregano, cimbru

Pentru decor:
cascaval
marar
patrunjel

Preparare:
Prima oara spalam legumele. Curatam cartoful de coaja si-l taiem bastonase, procedam la fel cu ardeiul si morcovul. De preferat ar fi sa taiati pe din doua morcovul, ardeiul si dovlecelul pentru a incapea pe pieptul de pui feliat. Dovlecelul dupa ce-l curatam de coaja ii scoatem semintele si-l taiem bastonase.
Dupa ce am taiat toate legumele, le punem intr-o tigaie incinsa cu un cubulet ( o lingurita) de unt, condimentam cu sare, piper, oregano si le calim pana prind o culoare usor aurie. Cand sunt aproape gata, aruncam 2 graunti de usturoi tocati marunt. Usturoiul este optional, se poate elimina.


In timp ce legumele se calesc pregatim fileurile de pui. Le condimentam cu sare, piper, boia dulce, putin ulei, adaugam si usturoiul tocat marunt si le ,,masam" .
Cand legumele sunt gata, luam cateva betisoare si incepem sa rulam pieptul de pui.

Ne folosim de scobitori pentru a sustine pieptul de pui rulat.


Dupa ce le asezam in tava, adaugam apa ( cat sa acopere fundul tavii pentru a nu se prinde si arde), oregano, cimbru, putin ulei iar pe fiecare rulou asezam putin unt deasupra si le introducem in cuptor pentru 30-35 min la 220 grade.

In momentul scoterii din cuptor, radem putin cascaval deasupra si le ornam cu putin marar si patrunjel (optional) si sunt gata de servit!


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment