Ingrediente
500 g carne tocata
3 cepe
1 cartof
2 morcovi
1 felie de paine
1 ou
500 ml suc de rosii sau 4-5 rosii
1 catel de usturoi
2 foi de dafin, sare, piper
o legatura de marar
Mod de preparare
Carnea se amesteca cu o ceapa tocata, un morcov ras, cartoful ras, 1 ou crud, felia de paine inmuiata in apa si mararul tocat marunt. Se fac chiftelute de marime medie si se pun la prajit. Intr-o craticioara se pun la calit restul de 2 cepem taiate fideluta, morcovul ras si usturoiul. Dupa ce s-au calit, se adauga rosiile taiate cubulete sau sucul de rosii si se lasa sa fiarba circa 30 de minute pâna se ingroasa sosul. In timpul fierberii, se adauga foile de dafin, sare dupa gust si piper. Dupa ce sosul s-a ingrosat, se adauga chiftelutele si se mai lasa circa 10 minute sa fiarba in sos. Se servesc calde cu castraveciori murati. Se pot servi si alaturi de piure de cartofi.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment