Bioportal

Thursday, March 28, 2013

Salam de biscuiti de post

Este o prajitura cu biscuiti care o puteti face foarte repede si nu dati gres cu ea. Eu va prezint acum varianta de post, deoarece fiind in Postul Pastelui, m-am gandit sa va vin in ajutor cu idei de preparate de post. Si ca sa va indulcesc un pic si mai ales pe mine pentru ca eu trebuie sa le si mananc, va scriu reteta mea de salam de biscuiti de post.

Ingrediente:

800 g biscuiti populari;
1/2 kg de rahat;
esenta de rom;
50 g cacao;
150 g nuca/50 g stafide;
250 g margarina;
1 borcan mic de dulceata 400 g;
sucul de la o portocala dulce sau 100 ml apa .

Mod de preparare:
Maruntim biscuiti cu ajutorul unui robot de bucatarie, insa nu praf ca de pesmet ci sa aiba si bucati mai maricele printre ei. Taiem rahatul cubulete, il amestecam cu biscuiti, adaugam cacao, gemul, nuca taiata marunt, stafidele, esenta de rom, margarina topita, sucul de portocala si amestecam.Trebuie sa avem grija sa avem toata compozitia insiropata, in cazul in care nu o avem, mai adaugam gem sau suc de portocale sau apa.
Formam batoane din compozitia rezultata, infasurand-o intr-o folie alimentara si o dam la frigider peste noapte, pentru a se inchega.

A doua zi, se poate taia feliute si este gata de servit!
dulciuri de post

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment