Bioportal

Monday, March 25, 2013

Cheesecake cu visine

Ingrediente:
Pentru bază:
175 g biscuiţi
2 linguri zahăr brun/sau alb;
30 g unt, topit.
Pentru umplutură:
250 g brânză mascarpone;
150 g zahăr;
zeama şi coaja rasă de la o lămâie;
150 ml frişcă;
1 plic gelatină (praf);
2 albuşuri de ou.
Pentru topping:
350 g vişine, fără sâmburi;
6 linguri zahăr;
tavă cu pereţi detaşabili.

Mod de preparare
Zdrobiţi biscuiţii şi adăugaţi untul topit şi zahărul, amestecând. Presaţi pe baza tăvii şi daţi la rece până se întăreşte.Sau pentru a avea un blat crocant - puneti zaharul la topit adaugati untul dupa care biscuiti pisati.Turnati amestecul intr-o tava cu pereti detasabili si presati.
Pregatim copozitia pentru topping.Turnaţi 150 ml de apă într-o oală şi adăugaţi vişinele şi zahărul. Aduceţi la fierbere şi gătiţi până se înmoaie vişinele. Lăsaţi-le să se răcească.
In timp ce lasam sa se raceasca visinile pregatim crema. Mixaţi brânza mascarpone, zahărul, coaja şi zeama de lămâie. Bateţi frişca şi adăugaţi-o în compoziţia de brânză, amestecând din nou.
Amestecaţi gelatina cu 4 linguri de apă şi lăsaţi-o să se umfle pentru câteva minute. Diluaţi-o din nou la Bain-Marie. Lucrând foarte repede ca să nu se aşeze gelatina, adăugaţi jumatate din gelatina topita în amestecul de brânză, amestecând, apoi puneţi şi albuşurile bătute. Turnaţi tot amestecul peste baza de biscuiţi, nivelaţi. Adaugati cealalta jumatate de gelatina topita in amestecul de visine, asezati-le pe cheesecake si dati-l la frigider pentru cateva ore sau lasati-l peste noapte.
.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment