Ingrediente pentru 4-5 portii
200 g cus cus
sare
ulei de masline
1 ardei gras
100 g masline feliate
1 rosie
1 lamaie
1 legatura ceapa verde
1 legatura patrunjel
Mod de preparare
La 200 g cus cus se pun 400 ml apa clocotita si putina sare, se acopera si se lasa 10 minute sa se faca pufos cus-cus-ul. Apoi, se adauga o lingura de ulei de masline pentru a se afana putin.
Ardeiul, rosia, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, se adauga maslinele, se asezoneaza cu sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline si se adauga cus-cus-ul racit. Se poate orna cu ceapa verde tocata marunt.
Pentru cei ce nu tin post se poate servi cu piept de pui la gratar sau la tigaie.
200 g cus cus
sare
ulei de masline
1 ardei gras
100 g masline feliate
1 rosie
1 lamaie
1 legatura ceapa verde
1 legatura patrunjel
Mod de preparare
La 200 g cus cus se pun 400 ml apa clocotita si putina sare, se acopera si se lasa 10 minute sa se faca pufos cus-cus-ul. Apoi, se adauga o lingura de ulei de masline pentru a se afana putin.
Ardeiul, rosia, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, se adauga maslinele, se asezoneaza cu sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline si se adauga cus-cus-ul racit. Se poate orna cu ceapa verde tocata marunt.
Pentru cei ce nu tin post se poate servi cu piept de pui la gratar sau la tigaie.
Pofta buna!
Un aperitiv gustos, simplu si racoros. Mersi de reteta :)
ReplyDelete