Bioportal

Tuesday, February 26, 2013

Cus cus cu legume


Ingrediente pentru 4-5 portii

200 g cus cus
sare
ulei de masline
1 ardei gras
100 g masline feliate
1 rosie
1 lamaie
1 legatura ceapa verde
1 legatura patrunjel

Mod de preparare

La 200 g cus cus se pun 400 ml apa clocotita si putina sare, se acopera si se lasa 10 minute sa se faca pufos cus-cus-ul. Apoi, se adauga o lingura de ulei de masline pentru a se afana putin.
Ardeiul, rosia, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, se adauga maslinele, se asezoneaza cu sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline si se adauga cus-cus-ul racit. Se poate orna cu ceapa verde tocata marunt.
Pentru cei ce nu tin post se poate servi cu piept de pui la gratar sau la tigaie.


Pofta buna!

1 comment:

  1. Un aperitiv gustos, simplu si racoros. Mersi de reteta :)

    ReplyDelete