Bioportal

Wednesday, February 6, 2013

Mancare de castraveti murati

Ingrediente 
pentru 4 portii

500 g carne de porc
500 g castraveti murati
200 ml suc de rosii (sau bulion si apa)
o legatura de marar
2 cepe
o lingurita de cimbru
o lingura de faina (daca este cazul)
ulei, sare si piper

Mod de preparare
Eu am facut mancarea de castraveti murati cu carne de porc, insa merge folosita si carne de vitel sau carne de miel. Pentru aceasta mancare de castraveti murati trebuie neaparat sa folosim castraveti in saramura, nu castraveti in otet.
Tocam ceapa fideluta si punem intr-o cratita doua-trei linguri de ulei la incins. Dupa ce uleiul se incinge, adaugam ceapa tocata si o lasam la calit vreo doua minute, doar cat sa se inmoaie putin. Apoi punem carnea de porc taiata cubulete si o lasam sa se rumeneasca un pic, adaugam apa cam cat sa depaseasca mancarea cu un deget (1 cm) si lasam totul sa fiarba aproximativ o jumatate de ora (apa folosita va trebui sa fie fierbinte, pentru a nu opri din fierbere mancarea de castraveti murati).
Taiem castravetii in bucati potrivite, ii spalam bine (pentru ca altfel mancarea ne-ar iesi prea acra) si apoi ii adaugam in cratita cu ceapa si carne. Tinem mancarea de castraveti murati la foc mediu timp de cinci-zece minute (pana atunci cand observam ca incep sa se inmoaie castravetii). Dupa aceea adaugam o lingurita de cimbru, cele 200 ml suc de rosii (sau pasta de tomate diluata cu putina apa) si mai lasam la fiert inca aproximativ 30 de minute.
La sfarsit, daca mancarea de castraveti murati ni se pare ca este prea subtire, o mai putem ingrosa putin adaugandu-i o lingura de faina amestecata cu sos din mancare (situatie in care va trebui sa mai lasam mancarea la fiert pentru inca cinci minute). Dupa ce luam de pe foc mancarea de castraveti murati, punem legatura de marar tocata marunt, piper dupa gust si o potrivim cu sare (daca mai este cazul).

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment