Bioportal

Wednesday, February 6, 2013

Pui in sos oriental

Ingrediente pentru 3 portii
400 g carne de pui - piept sau pulpe
sare, piper
2 linguri ulei de floarea-soarelui
Pentru sosul oriental
1-2 cepe rosii
sare
3-4 linguri ulei de masline
4-5 linguri sos de soia
1 crenguta rozmarin (eu am folosit 1 lingurita rozmarin uscat)
1-2 lingurite miere
Mod de preparare
Se pregatesc bucatile de carne, le taiem mai mici, le condimentam cu sare si piper, se stropesc cu ulei si cu sosul de soia si le prajim in uleiul de floarea-soarelui. Se prajesc la foc mic, se rasucesc de pe o parte pe cealalta si, dupa ce s-au rumenit uniform, se scot si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant. Separat, se curata ceapa rosie, se toaca fideluta si se caleste in uleiul incins. Se lasa sa devina sticloasa si se adauga sosul de soia si mierea. Se amesteca bine si dupa ce a dat in cateva clocote, se adauga bucatile de pui. Se mai lasa 2 minute pe foc, iar apoi se pot servi. Puiul se serveste cu garnitura de orez sau de fidea.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment