Bioportal

Wednesday, July 17, 2013

Ciorba de dovlecei cu smantana



Ciorba de dovlecei cu smantana este delicioasa si simplu de preparat.

Ingrediente
1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici
1 morcov
1 ardei rosu
1 telina mica
1 ceapa
200 g smantana
2 galbenusuri
2 linguri de ulei
sare, piper, boia
patrunjel si marar tocat
300 ml bors

Mod de preparare
Spalam, curatam si taiem cubulete mici ceapa, dovleceii, ardeiul rosu, iar morcovul si telina le dam pe razatoarea mare.



In 2-3 linguri ulei calim ceapa impreuna cu ardeiul, morcovul si telina. Apoi turnam peste legume 2.5 l de apa, condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cubuletele de dovlecei. Continuam fierberea inca 15 min, verificam daca toate legumele sunt fierte si adauga borsul. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana si boiaua dulce, adaugam cateva polonice din ciorba, omogenizam bine si adaugam amestecul de smantana. Deasupra presaram verdeata tocata.
Se serveste rece sau calda cu smantana, ardei iute si marar, dupa preferinte.
miculpofticios

ciorba de dovlecei cu smantana

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment