Ciorba de dovlecei cu
smantana este
delicioasa si simplu de preparat.
Ingrediente
1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici
1 morcov
1 ardei rosu
1 telina mica
1 ceapa
200 g smantana
2 galbenusuri
2 linguri de ulei
sare, piper, boia
patrunjel si marar tocat
300 ml bors
Mod de preparare
Spalam, curatam si taiem cubulete mici ceapa, dovleceii, ardeiul rosu, iar
morcovul si telina le dam pe razatoarea mare.
In 2-3 linguri ulei calim ceapa
impreuna cu ardeiul, morcovul si telina. Apoi turnam peste legume 2.5 l de apa,
condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt aproape fierte
adaugam cubuletele de dovlecei. Continuam fierberea inca 15 min, verificam daca toate legumele sunt fierte si
adauga borsul. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana si boiaua dulce,
adaugam cateva polonice din ciorba, omogenizam bine si adaugam amestecul de
smantana. Deasupra presaram verdeata tocata.
Se serveste rece sau calda cu smantana, ardei iute si
marar, dupa preferinte.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment