Bioportal

Monday, July 8, 2013

Lasagna cu vinete si mozzarella


lasagna cu vinete
Ingrediente:
1 vinata
3 ardei capia
6 foi lasagna
250 g mozzarella
150 g cascaval
300 ml suc de rosii
o ceapa medie
1 lingurita zahar
1 ou
3 linguri lapte
5 linguri de pesmet
busuioc
sare/piper
optional - usturoi, ardei iute

Mod de preparare
Spalam legumele. Ardei ii punem la copt pe un gratar iar vanata o taiem felii si o condimentam cu sare si piper (sau daca vrem sa evitam prajitul se poate pune si ea pe gratar s-atunci nu mai avem de amestecul de lapte cu ou).
Daca alegem varianta prajit - amestecam oul cu laptele. Trecem bucatile de vinete prin acest amestec, apoi prin pesmet. Le punem la prajit (in ulei incins) pana se rumenesc.
Cand sunt gata, le scurgem pe prosoape/servetele pentru a indeparta excesul de ulei.
Prajim usor ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Adaugam sucul de rosii, zaharul, sare si piper. Lasam sa fiarba neacoperit, la foc mediu, timp de 5-6 minute.
Dupa ce s-a copt si ardeiul, il curatam de coaja si seminte si-l taiem fasii.
Asezati intr-un vas/tava  2 foi de lasagna, dupa care un strat de vinete, ardei copti, un strat din sosul mai sus explicat, dupa care un strat de mozzarella si cascaval apoi adaugam inca 2 foi de lasagna, inca un strat de vinete, ardei copti, mozzarella iar la final,  ultimele foi de lasagna dupa care ultimul strat de sos.
Introducem lasagna la cuptor si o lasam la 180 grade Celsius timp de 30 de minute. Presaram mozzarella si cascaval si mai lasam inca 5 minute le cuptor.
Pofta buna!

1 comment:

  1. trebuie sa o incerc si eu! multumesc pt reteta!

    ReplyDelete