Bioportal

Monday, July 22, 2013

Pulpa de curcan la cuptor

Azi, m-am gandit sa prepar ceva usor pentru cina. Pulpa de curcan la cuptor.



Ingrediente pentru 2 persoane:
500 g pulpe de curcan, adica una mare sau 2 mai micute
4-5 fire de patrunjel si marar proaspat
1/2 lingurita cimbru uscat
2-3 catei de usturoi
50 ml ulei,
sare, piper
2-3 cartofi mari

Mod de preparare

Se spala pulpa sau pulpele de curcan si apoi se sterg cu un servetel de bucatarie ca sa ramana uscate. Se toaca patrunjelul si mararul proaspat si se amesteca cu 3 linguri de ulei, apoi usturoiul pisat, cimbru, sare si piper. Se ung bine pulpele cu acest amestec de verdeturi si apoi se pun intr-o tava impreuna cu restul de ulei.
Se adauga o cana de apa, se acopera cu folie de aluminiu si se introduc in cuptorul incins in prealabil la 200C. Se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi si se presara cu sare. Dupa aproximativ 40 de minute se scoate folia de pe tava, se adauga cartofii si se introduce iarasi tava acoperita la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor 20 de minute pentru a se rumeni, eu am dat cuptorul la 250C.

Se serveste cu verdeata alaturi de o salata de castraveti murati.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment