Ingrediente pentru 2 persoane:
500 g pulpe de curcan, adica una mare sau 2 mai micute
4-5 fire de patrunjel si marar proaspat
1/2 lingurita cimbru uscat
4-5 fire de patrunjel si marar proaspat
1/2 lingurita cimbru uscat
2-3 catei de usturoi
50 ml ulei,
sare, piper
2-3 cartofi mari
50 ml ulei,
sare, piper
2-3 cartofi mari
Mod de preparare
Se spala pulpa sau pulpele de curcan si apoi
se sterg cu un servetel de bucatarie ca sa ramana uscate. Se toaca patrunjelul
si mararul proaspat si se amesteca cu 3 linguri de ulei, apoi usturoiul pisat, cimbru, sare
si piper. Se ung bine pulpele cu acest amestec de
verdeturi si apoi se pun intr-o tava impreuna cu restul de ulei.
Se adauga o
cana de apa, se acopera cu folie de aluminiu si se introduc in cuptorul incins
in prealabil la 200C. Se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi si se
presara cu sare. Dupa aproximativ 40 de minute se scoate folia de pe tava, se
adauga cartofii si se introduce iarasi tava acoperita la cuptor pentru aproximativ 40 de
minute. Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor 20 de minute
pentru a se rumeni, eu am dat cuptorul la 250C.
Se serveste cu verdeata alaturi de o salata de castraveti murati.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment