Ingrediente pentru 2-3 portii
4 pulpe
superioare dezosate de pui sau 1 piept de pui dezosat (cca 400 gr)
3 linguri capere (in otet sau saramura)
1/2 lamaie
1/2 cana supa pui
1 catel usturoi
1/3 legatura patrunjel
1/4 cana faina
1/4 cana parmezan
1 lingurita boia dulce
3 linguri unt
3 linguri ulei masline
sare, piper
3 linguri capere (in otet sau saramura)
1/2 lamaie
1/2 cana supa pui
1 catel usturoi
1/3 legatura patrunjel
1/4 cana faina
1/4 cana parmezan
1 lingurita boia dulce
3 linguri unt
3 linguri ulei masline
sare, piper
Mod de preparare
Taiati carnea
de pui felii subtiri si apoi bateti-le subtiri ca pentru snitele. Amestecati
intr-o farfurie adanca faina, parmezanul piper, boiaua si putina
sare. Puneti la incins, intr-o tigaie larga, 1 lingura de unt cu uleiul. Cand uleiul
este incins, introduceti feliile de pui in amestecul de faina si scuturati bine
(sa se acopere pe ambele parti, iar cand le scoateti scuturati excesul de
faina) si puneti-le la prajit in tigaie. Prajiti cam 3-4 minute pe fiecare
parte pana sunt frumos rumenite.
Scoateti-le pe o farfurie si acoperiti-le sa
ramana calde. In tigaie adaugati catelul de usturoi strivit, amestecati rapid
si stingeti cu supa de pui, caperele (bine scurse de zeama in care au stat) si
sucul de lamaie. Condimentati cu sare. Fierbeti sosul cam 2-3 minute pana scade
la jumatate, apoi adaugati restul de 2 linguri de unt. Amestecati sa se
topeasca apoi mai lasati sa dea 2-3 clocote. Adaugati patrunjelul tocat marunt
si stingeti imediat focul.
Asezati carnea pe farfurii si turnati deasupra sos
de capere.
Se poate servi cu risotto sau paste.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment