Bioportal

Wednesday, July 17, 2013

Tort cu sirop de cafea



Ingrediente
Pentru blat:
5 oua
150 g zahar
100 g faina
50 g amidon
20 g praf de roscove sau cacao
½ plic praf de copt
Unt pentru uns tava
Pentru sirop:
80 ml apa
100 g zahar
1 plic zahar vanilinat
50 ml cafea tare
Pentru crema:
500 ml lapte
4 linguri amidon
2 pliculete zahar vanilinat
70 g zahar tos
200 ml frisca lichida
Pentru decor:
1 lingura praf de roscove sau cacao

Mod de preparare
Pentru blat, albusurile se bat spuma, apoi se adauga o treime din cantitatea de zahar, iar galbenusurile se freaca cu restul de zahar pana ce se obtine o crema omogena.


In aceasta crema se adauga spuma de albus.
Faina, praful de copt si pudra de roscove se amesteca si se cern in crema. Se amesteca cu o lingura delicat si nu foarte mult timp. Intr-o forma cu diametrul de 21-22 cm, tapetata cu hartie de copt si unt, se toarna compozitia si se da la cuptor la 180C pentru 20-25 minute.
Se face siropul prin fierberea apei cu zaharul si zaharul vanilinat. Cand zaharul s-a topit, se adauga cafeaua si se ia de pe foc.
Pentru prepararea cremei, amidonul se desface in putin lapte rece, iar restul laptelui si zaharul tos si vanilinat se pun pe foc.
Cand fierbe, se trage de pe foc si se pune amidonul. Se pune din nou pe foc pentru un clocot, se retrage de pe aragaz si se amesteca energic pentru a se raci. Apoi se bate frisca si se amesteca in crema racita.
Blatul se taie in 2 parti, una se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu siropul de cafea.
Se pune jumatate din cantitatea de crema, se aseaza al doilea blat care se insiropeaza si se finiseaza cu restul de crema. Se da la rece pentru 3 ore si se serveste presarata cu pudra de roscove sau cacao cernuta.

tort

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment