Ingrediente
4-5 ardei grasi
300 carne de
porc tocata
60 g orez
1 morcov
1 ceapa
½ legatura marar si patrunjel
2 linguri
pasta de tomate
200 ml suc
de rosii
2 linguri
faina
1 lingurita
zahar
200 ml
smantana
2-3 rosii
5-6 linguri de ulei
Mod de preparare
Se scot
cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte iar carnea se pune intr-un
castron mai mare. Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata si morcovul ras pe razatoare fara a le praji ( cu putina apa), rosiile
curate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana
scade zeama.
Rasturnati continutul peste carnea tocata, adaugati verdeata
tocata si omogenizati compozitia.
Umpleti ardeii, puneti deasupra cate un praf
de faina si puneti-i apoi intr-o tigaie cu 3-4 linguri de ulei, nu-i prajiti prea
tare, doar ii opariti in ulei.
Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu suc
de rosii si apa cat sa-i acopere. Condimentati cu sare si piper. Fierbeti-i la foc
mic, cu capac aproximativ 30 minute.
In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati pasta de tomate, zaharul, boia, 1 lingura de faina desfacuta in apa si amestecati
totul bine, dar nu fierbeti. Adaugati acest sos peste ardei. Dati la cuptor
inca 30 minute la foc mic, sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos
ardeii.
Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.Pofta buna!
No comments:
Post a Comment