Bioportal

Monday, July 15, 2013

Ardei umpluti



Ingrediente
4-5  ardei grasi  
300 carne de porc tocata
60 g orez
1 morcov
1 ceapa
½  legatura marar si patrunjel
2 linguri pasta de tomate
200 ml suc de rosii
2 linguri faina
1 lingurita zahar
200 ml smantana
2-3 rosii
sare, piper, boia  dulce sau iute
5-6 linguri de ulei 

Mod de preparare
Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte iar carnea se pune intr-un castron mai mare. Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata si morcovul ras pe razatoare fara a le praji ( cu putina apa), rosiile curate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana scade zeama.
Rasturnati continutul peste carnea tocata, adaugati verdeata tocata si omogenizati compozitia.
Umpleti ardeii, puneti deasupra cate un praf de faina si puneti-i apoi intr-o tigaie cu 3-4 linguri de ulei, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei.


Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu suc de rosii si apa cat sa-i acopere. Condimentati cu sare si piper. Fierbeti-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.



In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati pasta de tomate, zaharul, boia, 1 lingura de faina desfacuta in apa si amestecati totul bine, dar nu fierbeti. Adaugati acest sos peste ardei. Dati la cuptor inca 30 minute la foc mic, sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos ardeii.
Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment