O sugestie pentru sfarsitul de saptamana
Crema de vanilie
4 galbenusuri
5 linguri zahar
4 linguri faina
3 plicuri zahar vanilat/sau baton de vanilie
o esenta de vanilie
500 ml lapte
100 gr unt
250 ml frisca lichida
Blat
150 ml lapte.
Pentru decor:banane, portocale, ananas, kiwi, capsuni
Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu faina si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie/baton vanilie.
Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit.
Mixam cei 250 ml frisca si adaugam crema de vanilie racita mixand pana se omogenizeaza.
Separat, maruntim biscuitii dupa care adaugam untul si laptele. Asezam compozitia pe o tava in forma de blat si adaugam crema.
Se poate decora cu bucati de ananas, banane, portocale, kiwi dupa care lasam cateva ore in frigider.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment