Bioportal

Friday, January 11, 2013

Prajitura cu blat de biscuiti si crema de vanilie

O sugestie pentru sfarsitul de saptamana

  
Crema de vanilie

4 galbenusuri
5 linguri zahar
4 linguri faina
3 plicuri zahar vanilat/sau baton de vanilie
o esenta de vanilie            
500 ml lapte
100 gr unt
250 ml frisca lichida

Blat
1 kg biscuiti populari sau digestivi
100 g unt;
150 ml lapte.

Pentru decor:banane, portocale, ananas, kiwi, capsuni

Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu faina si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie/baton vanilie.
Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam la racit.
Mixam cei 250 ml frisca si adaugam  crema de vanilie racita mixand pana se omogenizeaza.

Separat, maruntim biscuitii dupa care adaugam untul si laptele. Asezam compozitia pe o tava in forma de blat si adaugam crema.

Se poate decora cu bucati de ananas, banane, portocale, kiwi dupa care lasam cateva ore in frigider.

crema de vanilie




Pofta buna!

No comments:

Post a Comment