Bioportal

Sunday, January 20, 2013

Supa de pui cu taietei de casa

Va propun o supa de pui cu taietei de casa! Ce spuneti? Va aduceti aminte de copilarie?

Ingrediente
500 g. carne de pui
2 morcovi potriviti
o telina mica
o ceapa potrivita
1 ardei rosu
o legatura de patrujel
sare, piper
Pentru taietei : 1 ou, 5 lg faina, sare

Mod de preparare

Prima oara va trebui sa ne apucam de taietei, deoarece va trebui sa-i lasam la uscat timp de o ora.
Prin urmare, pentru taietei se amesteca faina si sarea ; faina se adauga treptat putin cate putin pana se face un aluat suficient de tare incat sa nu se mai lipeasca de maini , intindem cu sucitorul o foaie cat mai subtire posibil ( de 1- 2 mm grosime) si o lasam la uscat aproximativ o ora. Locul trebuie sa fie uscat si cald. Apoi rulam foaia si taiem taietei mai subtiri sau mai lati, dupa dorinta . Daca doriti ca taieteii sa iasa ma scurti inainte de a rula, taiati pe jumatate in lungul foi.
 




In timp ce lasam foaia de aluat pentru taietei la uscat pregatim supa.Punem carnea de pui la fiert in 3-4l de apa timp de cateva minute, pana cand nu se va mai face spuma (spuma pe care o indepartam). Se adauga legumele taiate sau date pe razatoare (eu am taiat cubulete ceapa si ardeiul, iar morcovul si telina le-am dat pe razatoare) lasand la foc redus timp de 45 minute.

Cand carnea si legumele sunt fierte, se adauga sare si piper. Adaugati taiteii si mai lasati sa fiarba inca vreo 5 minute. Frunzele de patrunjel se adauga la final.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment