Ingrediente
3-4 cartofi
1 ceapa rosie
1 ardei rosu
2 morcovi
1 dovlecel
2 rosii sau 100 ml suc de rosii
sare, piper macinat si boabe
linguri ulei de masline
300 ml bors
patrunjel verde
Mod de preparare
Se curata toate legumele si se spala. Morcovii se dau pe razatoarea mare si, impreuna cu ceapa taiata solzisori, se inabusesc cateva minute in putin ulei. Dupa ce si-au lasat aroma si culoarea dorita, se adauga celelalte legume taiate cubulete, apa calduta(aproximativ 2.5 – 3 litrii), un praf de sare, cateva boabe de piper si se pun sa fiarba la foc potrivit. Dovleceii si rosiile (sau sucul de rosii) se pun spre sfarsit sa fiarba ca sa nu se faramiteze. Se lasa la foc mic si se acopera cu un capac. Borsul se pune separat sa dea in fiert de cateva ori si, spre sfarsit, se pune in ciorbita si se drege cu sare si piper, dupa gust. Ciorba se serveste ornata cu verdeata dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment