Bioportal

Wednesday, January 16, 2013

Pulpa de porc in sos de portocala

Pulpa de porc in sos de portocala

Ingrediente

1 pulpa de porc (in jur de 1kg)
2 portocale de marime medie
200 ml. suc de portocala
50 ml. apa
1 lingurita de zahar

Pentru marinata

2-3 catei de usturoi
3 frunze de dafin
1 lingurita cimbru
1 lingurita oregano
1 lingurita rozmarin
1 lingurita boia dulce
sare, piper
coaja rasa de la o portocala

Preparare:
Se marineaza pulpa cu ingredientele de mai sus si se pune apoi untr-un vas cu capac dupa care se lasa cateva ore la frigider.
Se scoate apoi si se caleste friptura pe toate partile intr-o tigaie cu o lingura de ulei.
Se incinge cuptorul la 180C , se pune pulpa intr-un vas rezistent la foc, se aseaza frumos felii de portocale pe marginea vasului de jur imprejur, se stropeste cu sucul de portocale ametecat cu apa si o lingurita de zahar dupa care se acopera vasul si se lasa la cuptor circa 60 de minute. Se descopera vasul, se mareste apoi temperatura la 220 C si se mai lasa 30 de minute.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment