Bioportal

Friday, January 25, 2013

Paste cu ciuperci si sos de rosii

Ingrediente
250 gr spaghete fara ou
1 ceapa medie
1 ardei rosu
1 morcov mic, optional
200 gr ciuperci
100 ml pasta de tomate sau 400 ml suc de rosii
sare, piper, busuioc
2-3 linguri de ulei
2-3 catei de usturoi (optional)

Mod de preparare
Intr-o oala punem apa cu sare. Cand da in primul clocot punem spaghetele si le fierbem aprox 10 min pana se inmoaie. Cand s-au fiert le scoatem intr-o strecuratoare si le trecem printr-un jet de apa rece. Ceapa si ardeiul tocate marunt, si morcovul date pe razatoare le calim in 2-3 linguri de ulei pentru 3-4 minute. Se adauga sucul de rosii sau pasta de tomate (daca se foloseste pasta de tomate, se mai adauga o cana de 300 ml de apa). Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem felii subtiri. Peste ceapa, morcov si ardei adaugam ciupercile, sare, piper si le amestecam. Dupa aproximativ 10-15 de minute adaugam spaghetele in acest sos, presaram busuioc uscat si usturoiul pisat, lasam 5 minute si pastele sunt gata de mancat.
miculpofticios.blogspot.ro

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment