Ingrediente
1 pachet de unt (200 g);
350 g zahar;
75 g cacao;
4 oua;
200-250 g faina;
1 praf de copt
200 ml lapte;
o esenta de rom (38 ml).
Optional - nuca/stafide
Pentru decor - ciocolata alba/ciocolata neagra, fulgi de migdale , nuca de cocos( ce aveti prin casa)
Mod de preparare
In primul rand, dam drumul la cuptor. Dupa care, punem untul intr-o cratita la topit. Cand s-a topit luam vasul de pe foc, adaugam laptele cu zaharul si esenta de rom, dupa care adaugam cacao sub forma de ploaie, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Din aceasta compozitie oprim 12 linguri de glazura pentru a pune la sfarsit pe negresa. Batem galbenusurile spuma si le adaugam peste amestecul cu cacao, dupa care punem si faina.Amestecati tot timpul cu un tel sau cu o lingura pentru a nu se forma cocoloase. Daca v-ati hotarat sa puneti nuca sau stafide le adaugati inainte de albusuri. La sfarsit, dupa ce ati pus toate aceste ingrediente, adaugati albusurile batute spuma si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Tapetati o tava, eu am folosit una de chec, dar se poate folosi orice tip de tava, cu unt si faina, in caz ca nu aveti hartie de copt( in caz ca aveti hartie de copt, puneti hartie in tava si o ungeti cu putin unt), rasturnati compozitia si lasati in cuptorul incins la 180 grade in jur de 45-50 de minute.Cand prajitura este gata, puneti glazura pe deasupra, radeti ciocolata peste sau puneti nuca de cocos sau fulgi de migdale sau ce altceva doriti si o mai lasati in cuptorul oprit cateva minute.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment