Bioportal

Friday, January 25, 2013

Ciorba de pui a la grec


Ingrediente

1  piept de pui
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 telina
2 cepe
1 ardei rosu
200 ml smantana
3 galbenusuri

2 lamai
patrunjel, marar proaspat
sare, piper boabe

Mod de preparare
Se spala pieptul de pui, se curata de piele si se pune la fiert in 5-6 l de apa. Intre timp se curata ceapa si ardeiul si se toaca marunt. Morcovul, patrunjelul si telina se curata si se taie cubulete sau se dau pe razatoare (eu am ales sa le dau pe razatoare). Dupa ce pieptul a fiert aproximativ 20-30 minute, se adauga legumele, sare si cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba.Cand s-a fiert carnea, se scoate si se taie cubulete. Intre timp, intr-un bol se bat bine galbenusurile cu zeama de lamaie stoarsa si apoi se adauga smantana. Se pun pe rand cateva polonice de ciorba fierbinte (5-6) peste acest amestec si se amesteca cu telul dupa fiecare polonic. Turnati totul in oala cu ciorba, incet si amestecand tot timpul. Se adauga si cubuletele de carne si se lasa pe foc  inca 10 minute sa capete consistenta ciorba (de la galbenusuri), apoi se stinge focul si se presara verdeturile tocate marunt. Se serveste cu smantana suplimentara, dupa gust.
supa de pui a la grec

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment