Prajitura asta cand s-a gasit pe net avea cu totul alta denumire, un alt prenume, insa i-a placut atat de mult Dariei, incat mi-am permis sa o denumesc asa. Sper sa nu supar pe nimeni.
Ingrediente
Blatul 1:
6 albusuri,
6 linguri zahar,
6 galbenusuri,
o jumatate praf de copt,
6 linguri de faina.
Blatul 2:
alte 6 albusuri,
6 linguri de zahar,
250 grame nuca macinata,
o jumatate praf de copt,
2 linguri de faina.
Crema:
6 galbenusuri (ramase de la blatul 2),
8 linguri zahar
2 sau 3 vanilii,
5 linguri de faina
500 ml lapte,
1 pachete de unt
Preparam blatul 1:
6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, 6 galbenusuri, o jumatate praf de copt, 6 linguri de faina. Se coace in tava la foc mediu.
Preparam blatul 2:
alte 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga 250 grame nuca macinata, o jumatate praf de copt, 2 linguri de faina. Se coace in tava la foc mediu
Preparam crema:
galbenusuri (ramase de la blatul 2) se freaca cu zaharul , vanilia, faina ,laptele,apoi se fierbe de preferat pe abur ( dar se poate si la foc mic intr-un vas bun de care nu se lipeste ) pana se ingroasa bine. Lasam crema sa se raceasca putin, apoi si se amesteca cu compozitia de mai sus.. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Intruna punem 2 linguri de cacao si se pune intre foi, iar crema galbena se pune deasupra si se razuieste ciocolata neagra(amaruie).
Prajitura se asambleaza astfel: blat galben uns cu crema cu cacao peste care asezam blatul cu nuca pe care il ungem cu crema galbena, iar deasupra razuim ciocolata.
Pofta buna!!!
No comments:
Post a Comment