Ingrediente
1 piept de pui (~600 g), dezosat, fara piele
2 lingurite salvie maruntita uscata
150 g de unt
500 g de ciuperci champignon
50 ml de vin sec alb
Sucul de la 1/2 de lamaie
1 catel de usturoi
sare, piper
Mod de preparare
Spalam pieptul de pui in apa rece, il stergem pe un prosop de hartie si il taiem in felii. Asezonam cu sare si piper. Incingem o tigaie si adaugam jumatate din unt si catelul de usturoi taiat in feliute. Ciupercile la curatam, le spalam, le taiem daca sunt prea mari si le punem in tigaia in care deja a inceput sa sfaraie untul. Dam focul la mediu, si pana se calesc ciupercile in tigaie (aproximativ 10-15 minute), ne ocupam de prepararea puiului.
Luam o alta tigaie in care punem cealalta jumatate de unt, si cand acesta s-a topit si incepe sa sfaraie, punem cele 2 lingurite de salvie. Le lasam in tigaie nu mai mult de 1 minut, dupa care adaugam carnea de pui pe care am taiat-o in felii mai subtiri si prajim pe fiecare parte cam 4 minute. Atunci cand consideram ca s-a rumenit carnea de pui, o putem scoate pe o farfurie.
Cu zeama lasata in tigaie de pieptul prajit, de unt si de aroma de la salvie o sa prepam sosul. Asa ca, punem vinul sec in tigaie, sosul de lamaie si amestecati totul bine, pana cand scade la jumatate din ce a fost initial. Puneti pieptul de pui in tigaia in care se pregateste sosul si mai lasam pe foc maxim 5 minute. Se serveste alaturi de ciupercute sau cu orez.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment