Astazi am descoperit (cu ajutorul unei prietene care mi-a vandut pontul) un chec care se face foarte rapid si este chiar gustos. Este un desert atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Va pot spune ca a mancat cu pofta chiar si fetita mea de doi ani care este destul de mofturoasa la mancare. In aceasta reteta veti intalni un ingredient care poate nu va este familiar, pudra de roscove. La culoare si gust este foarte asemanatoare cu cacao. Are un gust usor dulceag si este bogat in vitamine, minerale si fibre alimentare. Este un antioxidant de exceptie. Are continut mai mic de lipide si continut mai mare de hidrati de carbon, vitaminele A si B, calciu. Nu contine cofeina, teobromina, gluten, lactoza. Nu contine colesterol. Este sarac in sodiu. Se poate folosi cu succes ca inlocuitor de cacao. Deci, merita incercat!
Ingrediente (cantitati pentru o tava de chec )
2 oua
1 cana zahar brun
1/2 cana ulei
1/2 cana lapte
2 cani faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2-3 linguri pudra de roscove/cacao
100 grame nuci
1 plic zahar vanilinat
esenta de vanilie (2-3 picaturi)
coaja de lamaie sau portocala (optional)
Mod de preparare
Se amesteca ouale intregi cu zaharul, zaharul vanilinat dupa care laptele, uleiul, bicarbonatul de sodiu, nuca maruntita si mirodeniile, amestecandu-se pana la omogenizare. Apoi se adauga treptat faina cernuta, in ploaie, si se amesteca pana obtineti o pasta de consistenta unei smantani mai groase.
In tava se pun 3/4 din compozitie, iar restul se amesteca cu pudra de roscove/cacao, pana cand aceasta se incorporeaza. Crema rezultata se pune in tava peste restul de compozitiei si se amesteca cu o furculita de sus in jos, pentru a obtine un efect marmorat.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute. In primele 15-20 de minute, lasati checul sa se coaca la foc rapid (180 de grade Celsius), iar apoi la foc potrivit (170 de grade Celsius).
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment