Bioportal

Monday, January 28, 2013

Pastrav la cuptor cu legume


Ingrediente
pentru 1 portie
1 pastrav
1 morcov
½ ardei rosu
2 cartofi
1 catel de usturoi
ulei de masline
100 ml apa
50 ml vin alb, optional
sare, piper
¼  lamaie
patrunjel proaspat


Mod de preparare
Curatam si spalam pestele, il lasam sa se usuce un pic si il condimentam cu sare si piper atat pe exterior cat si pe interior. Punem  intr-o tava cateva rondele de lamaie peste care asezam pestele. Taiem usturoul feliute si adaugam in interiorul pestelui si pe deasupra. Curatam si spalam legumele si le taiem in forma dorita. Adaugam legumele pe langa peste, le condimentam cu sare si piper si turnam 2-3 linguri de ulei de masline peste legume si peste. Turnam apa si vinul, daca se doreste si bagam la cuptor la 195C pentru aproximativ 50 minute, iar apoi 10 minute la 250C. La servire se poate orna cu patrunjel verde.
Pofta buna!



No comments:

Post a Comment