Bioportal

Wednesday, January 30, 2013

Paste cu carne si verdeata la cuptor

Pastele la cuptor cu carne si verdeata sunt ideale pentru pranzul sau cina copilului tau si a ta. Reprezinta o buna sursa de energie, iar in combinatie cu carne si verdeata sunt delicioase.

Ingrediente
 pentru 4 portii

200 g paste
300 g piept de pui
1 morcov mic
1 ardei rosu mic
1 ceapa
200 ml suc de rosii
1 legatura patrunjel
Sare, piper, busuioc
2 linguri de ulei
1 cubulet de unt
2-3 linguri de cascaval ras

Mod de preparare
Se fierb pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj, se limpezesc in apa calduta, iar apoi se scurg bine. Se toaca marunt ardeiul si ceapa, iar morcovul se da pe razatoare. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei, legumele si 3-4 linguri de apa si se inabuse pentru cateva minute (4-5 minute).Carnea se trece prin masina de tocat sau se baga la robotul de bucatarie, apoi se adauga peste legume si se mai lasa pe foc 5-6 minute. Se adauga si sucul de rosii, patrunjelul, sare, piper, busuioc si se mai lasa sa dea in cateva clocote.

 Se ia un vas termorezistent, se unge cu unt, se pun pastele si sosul, iar deaspura se rade cascavalul.
 Dupa ce pastele au stat la cuptor o jumatate de ora sunt bune de servit. Se pot servi cu cascaval ras si verdeata.

     Pofta buna!

No comments:

Post a Comment