Bioportal

Wednesday, January 16, 2013

Mancare de mazare si ciuperci

Mancare de mazare si ciuperci

Ingrediente

300 gr mazare proaspata sau congeleta, se poate folosi si o cutie de mazare
2 cepe
2 fire de ceapa verde
1 morcov
300 gr ciuperci proaspete, se poate folosi si o cutie de ciuperci
2-3 linguri bulion
2-3 linguri ulei
Sare, piper boabe
1-2 foi de dafin
Marar

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca marunt (eu am dat-o pe razatoare), morcovul se da pe razatoare si se pun la inabusit intr-o cratita, cu ulei si putina apa.


Se curata ciupercile, se taie si se adauga impreuna cu bulionul peste ceapa. Se adauga un praf de sare, cateva boabe de piper si dafinul.

Separat se fierbe mazarea, apoi se adauga peste ciuperci, adaugand si din zeama in care a fiert mazarea. Se lasa la fiert pentru inca 10-15 minute si se potriveste de sare. La sfarsit se adauga verdeata.



Pofta buna!

No comments:

Post a Comment