Ingrediente
1 piept de pui
2 morcovi
o ceapa
o bucata de telina
un pastarnac
un cartof
2 ardei grasi
sare
patrunjel
Pentru galuste:
2 oua
7-8 linguri de gris
1 lingura ulei
un praf de sare
Mod de preparare
Se spala bine pieptul de pui, se pune la fiert in 5-6 l de apa. Se spumeaza cand este cazul si se adauga legumele spalate si curatate. Dupa ce legumele si carnea au fiert aproximativ 40-50 de minute, se scot cu spumiera. Se potriveste supa de sare, se poate pune si putin piper macinat. Acum este timpul sa preparam galustele. Cele doua oua se bat bine cu un praf de sare si o lingura de ulei, se amesteca grisul în ploaie. Se pun cu o lingurita în supa si peste galuste se pune o ceasca cu apa rece. Se pune capacul pe oala si se lasa la fiert pana ce galustele sunt mari si pufoase, aproximativ 10-15 minute. La sfarsit adaugati niste patrunjel proaspat tocat si serviti fierbinte.
No comments:
Post a Comment