Bioportal

Tuesday, January 15, 2013

Salata de cartofi cu ciuperci

Salate

Salata de cartofi cu ciuperci


INGREDIENTE:

500 g cartofi fierti in coaja
2 cepe verzi
1/2 kg ciuperci proaspete sau o conserva de ciuperci
zeama de la o jumatate de lamaie
6-7 linguri de maioneza (vegetala pentru cei care tin post)
1 lingurita mustar
sare
piper

Pentru decor:
marar
patrunjel
lamaie

PREPARARE:

Dupa ce s-au fiert cartofi in coaja ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam si ii taiem cubulete. Ciupercile, daca alegem varianta cu cele proaspete, le curatam si le spalam, le condimentam cu sare si piper si le dam 10 min pe foc intr-o tigaie incinsa cu un cubulet de unt (ulei pt cei care tin post). Daca alegeti varianta cu conserva, le spalati sub un jet de apa, le scurgeti bine si le puteti adauga direct peste cartofi taiati sau puteti sa le condimentati cu sare si piper si lasate 5 min intr- o tigaie incinsa cu unt, pana prind o culoare aurie.
Dupa ce s-au calit un pic ciupercile le adaugam peste cartofi taiati cubulete, adaugam ceapa rosie tocata, mustarul, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.
Amestecam si servim.
retete de post


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment