Un desert racoritor si simplu de facut.
Ingrediente:
1 l lapte;
8 oua;
200 - 250 g zahar;
1 plic de zahar vanilat
1 sticluta/fiola esenta vanilie;
150 g zahar pt caramel;
Mod de preparare:
Intr-un vas se caramelizeaza zaharul la foc foarte mic, pana capata o culoare aurie. Se tapeteaza cu el vasul, inclusiv pe margini. Si-l lasam la racit.
In acest timp se freaca ouale cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana zaharul se topeste. Se adauga treptat laptele si esenta de vanilie si se incorporeaza bine.
Se rastoarna compozitia peste zaharul caramelizat si se introduce in cuptor. Aveti grija, sa introduceti sub vasul cu crema de zahar ars, o tava cu apa. Sunt persoane care introduc vasul direct in tava cu apa, insa eu intotdeauna am procedat sub vas, avand grija sa adaug mereu apa in tava, cand dadea in clocot. Acum daca se intampla sa dea apa in clocot si sa nu observati, nu este o tragedie, adaugati apa.
Lasam crema in cuptor pana capata o culoare galben-maronie. In jur de 30 - 35 min, in functie de temperatura cuptorului dvs.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment