Bioportal

Thursday, July 18, 2013

Pui cu visine si cartofi



Ingrediente pentru 3 portii:
3 copane de pui
2 cartofi mari
2-3 cepe micute
½ telina mica
2-3 linguri ulei
1 lingurita boia iute
1 lingurita cimbru uscat
sucul de la 2 portocale
1 cana de visine fara samburi
100 ml visinata
sare, piper

Mod de preparare:
Intr-un castronel se amesteca uleiul, boiaua, cimbrul, sare, piper pana se obtine o emulsie pe care o folosim la unsul copanelor. Copanele unse se pun intr-o tava care se introduce in cuptorul incins la 200C pentru 20-25 minute.


Intre timp, se curata si se taie cartofii in cubulete mai mari, ceapa se taie in 4, telina fideluta sau fasii subtiri. Dupa 25 minute, se adauga toate legumele in tava impreuna cu sucul de portocale si 2-3 linguri de apa.
Se lasa tava inca 30 de minute la cuptor. Se adauga visinele si visinata, se potriveste de sare si piper, daca este nevoie, si se mai lasa 30 de minute la cuptor.

Se serveste alaturi de o salata de vara, dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment