Ingrediente pentru
3 portii:
3 copane de pui
2 cartofi mari
2-3 cepe micute
½ telina mica
2-3 linguri ulei
1 lingurita boia
iute
1 lingurita
cimbru uscat
sucul de la 2
portocale
1 cana de visine
fara samburi
100 ml visinata
sare, piper
Mod de
preparare:
Intr-un castronel se amesteca uleiul, boiaua, cimbrul,
sare, piper pana se obtine o emulsie pe care o folosim la unsul copanelor. Copanele
unse se pun intr-o tava care se introduce in cuptorul incins la 200C pentru
20-25 minute.
Intre timp, se curata si se taie cartofii in cubulete mai mari,
ceapa se taie in 4, telina fideluta sau fasii subtiri. Dupa 25 minute, se
adauga toate legumele in tava impreuna cu sucul de portocale si 2-3 linguri de
apa.
Se lasa tava inca 30 de minute la cuptor. Se adauga visinele si visinata,
se potriveste de sare si piper, daca este nevoie, si se mai lasa 30 de
minute la cuptor.
Se serveste alaturi de o salata de vara, dupa gustul
fiecaruia.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment