Bioportal

Friday, July 26, 2013

Placinte marocane umplute cu pui


Nu prea am ce povesti la aceasta reteta. Este suficient doar sa le preparati si sigur veti repeta reteta.
 
placinta cu pui

Ingrediente pentru 12 placinte
Pentru umplutura o ceapa mica taiata marunt
300g piept de pui tocat
2 linguri de patrunjel
o lingura de zahar
2 linguri ulei de masline
100-150g cascaval taiat cuburi sau felii
100g masline verzi taiate marunt
sare
piper
boia de ardei, eu am folosit dulce

Pentru aluat
1/2 lingurita piper
400g faina
2 linguri ulei de masline
1/2lingurita boia de ardei
sare, piper
20 linguri de apa calduta
1 vf de cutit drojdie

Mod de preparare

Acum sa preparam aluatul: dizolvati drojdia in cateva linguri de apa calduta. Puneti faina intr-un bol mare, adaugati putin ulei de masline, aproximativ 2 linguri, drojdia si amestecati bine.
Acum adaugati putin piper, ½ lingurita boia de ardei, ½ lingurita sare si incepeti sa adaugati apa amestecand continuu. Acum asezati aluatul pe blatul de lucru si framantati-l pana cand devine moale. Lasati aluatul sa se odihneasca 10-15 minute, timp in care puteti prepara umplutura astfel: puneti carnea tocata intr-un bol, adaugati ceapa tocata, ½ lingurita boia de ardei, zaharul, piper, sare si uleiul de masline, apoi amestecati toate aceste ingrediente. Adaugati patrunjelul si maslinele verzi tocate marunt si amestecati din nou.
Dupa cele 15 minute, luati aluatul si formati din el bile mici, vor iesi aproximativ 12 bile.
Luati fiecare bila si creati o foaie rotunda de aluat. Acum adaugati o lingura din umplutura pregatita mai devreme, puneti deasupra ei o lingura de cuburi de cascaval si impaturati aluatul.

Repetati aceasta procedura cu toate bile de aluat.
La final, puneti placinte intr-o tava si puneti-o la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 180-190C, pana cand devine frumos ruminite.
Dupa ce luati placintele de la cuptor se pot orna cu cascaval ras si patrunjel.

Sunt crocante si delicoase.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment