Bioportal

Thursday, July 25, 2013

Supa de rosii cu taitei de casa

Supa de rosii este o mancare racoritoare si sanatoasa, asa ca n-ar trebui sa omitem sa o gatim. Bineinteles ca exista mai multe variante de preparare: cu taitei, cu fidea, cu galuste, cu busuioc, etc. Astazi am ales sa o pregatesc cu taitei de casa si busuioc. Este foarte buna! Fetita mea de 2 ani si jumatate a mancat cu mare pofta aceasta supa imbogatita cu 1 lingura zdravana de smantana.

 Ingrediente:
1 kg rosii
2 cartofi
1 ceapa
1 ardei gras, eu am pus ½ ardei rosu si ½ ardei verde
3 morcovi
1 telina mica
½ dovlecel, optional
2,5 l apa
1 lingurita zahar
sare
ulei de masline

Taitei de casa:
100 g faina
1 ou
1 lingura apa daca este nevoie

Mod de preparare:
Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucatele potrivite.
Punem apa intr-o oala incapatoare, adaugam legumele si 1 lingurita de zahar ( zaharul regleaza aciditatea rosiilor). Acoperim oala cu capac si lasam legumele sa fiarba pana cand sunt patrunse complet (cca 30-35 minute).
Dupe ce au fiert, scoatem legumele din supa si le punem intr-un vas separat. Rosiile le decojim. Adaugam peste legume 2 polonice de supa si le mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina. Adaugam piureul de legume in oala cu supa si o punem din nou pe foc. Adaugam taiteii si o mai fierbem inca 5-6 minute.
Pentru taitei, punem faina intr-un bol, facem o gropita in centrul ei unde adaugam un ou usor batut cu furculita si un varf de cutit de sare. Framantam aluatul iar daca este mult prea solid, adaugam 1-2 linguri apa calduta. Lasam aluatul sa se odihneasca, acoperit cu o carpa de bucatarie curata usor umeda, pentru 30 minute dupa care il intindem, pe masa usor pudrata cu faina, in foaie foarte subtire. Lasam foaia sa se usuce pentru ca inca 30 minute dupa care o rulam si taiem taiteii, mai subtiri sau mai grosi, dupa preferinta.
La servirea supei adaugam in farfurie 1-2 linguri de ulei de masline si verdeata sau smantana.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment