Supa de
rosii este o mancare racoritoare si sanatoasa, asa ca n-ar trebui sa omitem
sa o gatim. Bineinteles ca exista mai multe variante de preparare: cu taitei,
cu fidea, cu galuste, cu busuioc, etc. Astazi am ales sa o pregatesc cu taitei de casa si
busuioc. Este foarte buna! Fetita mea de 2 ani si jumatate a mancat cu mare
pofta aceasta supa imbogatita cu 1 lingura zdravana de smantana.
Ingrediente:
1 kg rosii
2 cartofi
1 ceapa
1 ardei
gras, eu am pus ½ ardei rosu si ½ ardei verde
3 morcovi
1 telina
mica
½ dovlecel,
optional
2,5 l apa
1 lingurita
zahar
sare
ulei de
masline
Taitei de
casa:
100 g faina
1 ou
1 lingura
apa daca este nevoie
Mod de preparare:
Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucatele
potrivite.
Punem apa intr-o oala incapatoare, adaugam legumele si 1 lingurita
de zahar ( zaharul regleaza aciditatea rosiilor). Acoperim oala cu capac si
lasam legumele sa fiarba pana cand sunt patrunse complet (cca 30-35 minute).
Dupe ce au fiert, scoatem legumele din supa si le punem intr-un vas separat. Rosiile
le decojim. Adaugam peste legume 2 polonice de supa si le mixam cu blenderul
vertical pana obtinem o crema fina. Adaugam piureul de legume in oala cu supa
si o punem din nou pe foc. Adaugam taiteii si o mai fierbem inca 5-6 minute.
Pentru taitei, punem faina intr-un bol, facem o gropita in
centrul ei unde adaugam un ou usor batut cu furculita si un varf de cutit de
sare. Framantam aluatul iar daca este mult prea solid, adaugam 1-2 linguri apa
calduta. Lasam aluatul sa se odihneasca, acoperit cu o carpa de bucatarie
curata usor umeda, pentru 30 minute dupa care il intindem, pe masa usor pudrata
cu faina, in foaie foarte subtire. Lasam foaia sa se usuce pentru ca inca 30
minute dupa care o rulam si taiem taiteii, mai subtiri sau mai grosi, dupa preferinta.
La servirea
supei adaugam in farfurie 1-2 linguri de ulei de masline si verdeata sau smantana.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment