Bioportal

Friday, July 26, 2013

Supa – crema cu ghimbir

Ati folosit ghimbir in diferite mancaruri? Daca nu, merita sa incercati, mancarea capata o aroma deosebita. Ghimbirul contine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E și B6. Uleiurile volatile din ghimbir ii ofera gustul si mirosul specific. Acestea au efecte analgezice, sedative și antitermice. Aceste uleiuri favorizeaza miscarea muschilor tractului gastrointestinal, contribuind la o mai buna digestie. Ghimbirul ofera paletei gustative multe nuante: iute, dulce, aromat, piscator, gust proaspat, revigorant. Nuanta oferita depinde de momentul in care este adaugat in procesul gatirii – pus la început va oferi un efect mai subtil.
Voi mai folosi ghimbir si in alte retete si va recomand si voua.


Ingrediente
4 cartofi
4 morcovi
1 telina
1 ceapa
2 linguri cu sos de soia
2 linguriţe cu ghimbir ras
50 g smantana pentru servit
2 fire de ceapă verde pentru servit
sare
piper

Mod de preparare

Se curata cartofii, ceapa, telina și morcovii. Se taie cubulete, dupa care se pun la fiert in 2 l de apa cu un praf de sare. Dupa ce au fiert, se scot legumele din supa si se paseaza, mai putin ceapa. Crema astfel obtinuta se subtiaza cu supa in care au fiert legumele. Se adauga ghimbirul si se mai lasa 10 minute la foc mic. La final, se adauga sosul de soia si se potriveste gustul de sare si piper. Se serveste supa cu smantana si rondele de ceapa verde.
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment