Bioportal

Sunday, January 27, 2013

Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon

Ingrediente
500 gr carne porc (pulpa sau piept de porc daca o doriti mai grasa)
70 gr orez
1 morcov mare
1 ceapa mare
1 bucata telina
1 bucata pastarnac
1 radacina mica patrunjel
1 /2 ardei gras
200 ml smantana
1 lingura rasa faina
1 lingura buna de tarhon
1/4 legatura patrunjel
sucul de la 1 lamaie
2 linguri ulei
sare, piper

Mod de preparare
Se taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu, pentru 45 minute in 5-6 l apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza. In uleiul incins adaugam ceapa tocata, morcovul, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul date pe razatoare, plus ardeiul taiat cubulete. Se calesc la foc mic pentru 10 minute, pana legumele se inmoaie un pic. Se adauga zarzavaturile in supa, plus piper si 1 lingurita de sare si se mai fierbe inca 15-20 minute. Se da apoi focul la mic astfel inca supa sa nu mai clocoteasca. In acest timp, orezul se fierbe separat si apoi se scurge. Smantana se freaca cu faina si apoi se dizolva cu 5 polonice supa fierbinte, adaugate pe rand. Apoi se toarna smantana incet in oala cu supa, amestecand continuu pentru a nu se branzi. Se adauga tarhonul tocat si suc de lamaie dupa gust, si se mai lasa 10 minute pe foc foarte mic. Se potriveste de sare. Se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt in ciorba de porc si se stinge focul.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment