Bioportal

Wednesday, February 6, 2013

Iahnie de fasole

Aceasta este reteta mea simpla de iahnie de fasole

Ingrediente:
600 g fasole
3 cepe;
5-6 linguri de ulei
2 frunze de dafin;
1 lingurita de cimbru;
sare;
piper/boia dulce
patrunjel
3 linguri pasta de tomate

Mod de preparare:
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte insa eu intotdeauna ma hotarasc in ziua respectiva, asa ca o las minim o ora inainte sa ma apuc de preparat.
Asadar, dupa ce ati lasat la fasolea la inmuiat, o puneti la fiert in apa, adaugand 2 frunze de dafin si un cartof curatat si taiat in doua.Schimbati apa de 2 ori la un interval de 15-20 min.Cand fasolea este pe jumatate fiarta, taiati ceapa marunt si o puneti la calit intr-o cratita incinsa cu ulei.Cand ceapa a devenit un pic aurie, luati oala cu fasolea de pe foc, scurgeti apa, indepartati cartoful si rasturnati fasolea peste ceapa calita, adaugati cimbru, piper, boia si o lasati cinci minute pe foc cu ceapa calita pana adaugati apa, cat sa o acopere. Introduceti in cuptor si cand este aproape gata , puneti pasta de tomate si o mai lasati in jur de 10 min in cuptor. La sfarsit adaugati patrujel tocat marunt.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment